Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

HOW TO BUILD IN 2030?

Keile District meets Koelhuis District

How we build expo — © Margarita Kouvatsou

De tentoonstelling "How to Build in 2030?" toont hoe onze gebouwde omgeving de afgelopen 100 jaar is veranderd, met de focus op twee industriële gebieden - M4H in Rotterdam en de Kanaalzone in Eindhoven - en onderzoekt hoe we een toekomstbestendige leefomgeving creëren voor levendige communities.

“How to Build in 2030?” neemt je mee in de zoektocht naar een toekomstbestendige leefomgeving

De tentoonstelling “How to build in 2030?” verkent het verleden, het heden en de toekomst van onze gebouwde omgeving. De tentoonstelling richt zich op twee gebieden: de Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam en de industriële Kanaalzone in Eindhoven, die beide op het punt staan te transformeren in levendige hubs voor wonen en werken. In het hart van deze ontwikkelingen liggen het Keile District en Koelhuis District, culturele centra gedreven door een dynamische gemeenschap van makers en een vooruitstrevende blik op circulariteit. In hoeverre lijken deze gebieden op elkaar, waarin verschillen ze en hoe kunnen we een toekomstbestendige leefomgeving creëren, die klaar is voor de uitdagingen van morgen?


“HOW TO BUILD IN 2030?” is een initiatief van het KeileCollectief met bijdragen van CITYFÖRSTER, De Urbanisten, GROUP A | CARBONLAB, Happel Cornelisse Verhoeven en studioADAMS.

De tentoonstelling wordt ondersteund door ABT, Adviesbureau Lüning, AIR – Architectuur Instituut Rotterdam, Aveco de Bondt, Concrete Blossom, Cordeel, DGMR, Dura Vermeer Bouw Heyma, Gemeente Rotterdam – Cultuur, Programmabureau M4H, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Vandersanden.

Over KeileCollectief

KeileCollectief, gevestigd in het Keilepand (M4H) Rotterdam, bestaat uit CITYFĂ–RSTER, De Urbanisten, GROUP A | CARBONLAB, Happel Cornelisse Verhoeven en studioADAMS. Ze zetten zich in voor duurzame stedelijke ontwikkeling door architectuur te combineren met diverse expertise. Met tentoonstellingen en debatten bevorderen ze kennisuitwisseling over de toekomst van M4H en andere stedelijke ontwikkelingen.
Canal area, Koelhuis District Eindhoven, Hugo van der Goeslaan 4 , Map No. G16
Map wordt geladen...
Deels rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig