Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Mark IJzerman x WAIVE: Despite Disturbed Waters

Een audiovisuele 3D-performance van kunstenaar Mark IJzerman, waarin het verleden en de toekomst samenkomen in een meeslepende, dystopische ervaring.

Gebruik makend van historische beelden en geluiden uit het Beeld en Geluid-archief en het Philips-museum, vertelt deze performance een modern verhaal over (water)vervuiling, technologische vooruitgang en de kracht van het niet-menselijke.

WAIVE technologie

De keuze voor ouderwetse 3D-technologie, met stereoscopische groen/magenta-brillen, roept niet alleen nostalgie op, maar zet ook aan tot reflectie op de prijs van technologische ontwikkeling. Net als de innovaties van Philips, die hun oorsprong vonden in Eindhoven, staat deze techniek symbool voor een tijdperk van onbegrensde vooruitgang. Tegelijkertijd toont de performance de keerzijde: het verstoorde evenwicht met de niet-menselijke wereld, en de vraag of we onze technologische dromen moeten opgeven om samen te smelten met deze andere krachten.

Mark IJzerman maakt bij het creëren van Despite Disturbed Waters gebruik van de WAIVE technologie, een serie generatieve AI tools voor DJ's en VJ's ontwikkeld door Thunderboom Records, Arran Lyon, Superposition en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en wordt gefinancierd door het Mondriaanfonds en Stimuleringsfonds.

Over Effenaar

Naast toffe concerten en feesten biedt Effenaar met Effenaar Lab ruimte voor innovatie en high-tech experimenten. De snelle opkomst van diverse technologieën – waaronder 5G, AR, VR, wearables, livestreaming – heeft een grote invloed op de muzieksector, met name op het gebied van muziekbeleving. Samen met artiesten, bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisinstanties gaat Effenaar Lab op zoek naar de toekomst van muziek.
Station area, Effenaar, Dommelstraat 2
Map wordt geladen...
Volledig rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig