Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een radicaal nieuwe manier van ruimtelijke vormgeving waarin de mens opnieuw de aap kan uithangen.

The Office Jungle

Relaxing
Hannah Sorrell

Wat hebben zeilboten, de International Space Station en chimpansee reservaten gemeenschappelijk? Het zouden alledrie hele bijzondere kantoren kunnen zijn. The Office Jungle bouwt aan een toekomst waarin kantoren net zo wild ogen als jungles en net zo ondersteboven lijken als space stations.

Zeilboten, het ISS en chimpansee reservaten zijn zeer uiteenlopende omgevingen, maar in zoverre het mensgemaakte omgevingen zijn zijn ze alledrie bijzonder "wild". Wildness is iets wat we normaalgesproken niet associëren met het mensgemaakte, The Office Jungle stelt echter dat wildness ontworpen kan worden. De hangende geodetische constructies van The Office Jungle zijn wild in de zin van hun ruimtelijke complexiteit, het beweeglijke van het knoopwerk en de trekveren en de openheid tot gebruik die het geheel biedt. Voeg hier de warme uitstraling van het hout aan toe en The Office Jungle wekt een bijna onweerstaanbare aantrekkingskracht op om het aan te raken en erin te klimmen!

De huidige uitvoering van The Office Jungle is echter nog vrij beperkt vergeleken met de toekomstige ruimtes die zij voor ogen heeft. Het ultieme doel van The Office Jungle is om bureaus, bureaustoelen en zelfs de vloeren waarop zij staan overbodig te maken en te vervangen door dynamische, ruimte vullende constructies die zweven boven binnenshuis geplante bossen. De vraag die The Office Jungle probeert te beantwoorden is dan ook niet "hoe te leven in een kantoor?", maar "hoe te werken in een jungle?"

Studio boing

Mensen vragen weleens: wat is de betekenis van het leven? Bij Studio boing heeft deze vraag een kort en simpel antwoord: boing? Oké, toegegeven, wij weten ook niet zo goed wat we daarvan moeten maken, maar dát we er iets van moeten maken weten we zeker. Waarom zouden we de wereld beter proberen te maken als we het ook boing kunnen maken?