Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Wasteland to Living Room

Ceramic bodies and glazes made with red mud

In een tijd van eindige grondstoffen gaat de vraag naar metalen gepaard met toenemende materiaal- en milieukosten. Hoe kan design op deze omstandigheden reageren? Dit project onderzoekt het esthetische en functionele potentieel van industriƫle bijproducten uit de mijnbouw-en metallurgische sectoren.

Met de toename van bevolkingen groeit ook de vraag naar grondstoffen. Metalen zijn hierbij geen uitzondering. De elektrische en duurzame toekomst die we nastreven heeft verontrustende materiƫle implicaties; alleen al in een windturbine zitten bijna 5 ton

Play video

Over

Wij zijn een groep opkomende ontwerpers die onlangs zijn afgestudeerd aan het Royal College of Art in Londen. Ons werk gaat uit van een veelzijdige, onderzoekende benadering, waarbij we materialen verkennen, evolueren en in een nieuw licht plaatsen. We verbinden wetenschap, industrie en design met het doel werk te creƫren dat intellectueel prikkelt, esthetisch overtuigt, en ultiem toegankelijk is. We hopen dat ons werk iets over ons zegt, en nog veel meer over de wereld waarin we willen leven.

2.5 parts of red mud is made per part of aluminium

Geopolymer cement alternatives with byproduct slag

Functional ceramics and geopolymers from red mud

Red mud ceramic set intended to spark imagination

Partners