Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Tijdens de Dutch Design Week presenteert Bob Wielaard ontwerpen voor meubels en verlichting met massief bamboe uit plaat en balk.

Massive Bamboo Design

Dinner table made out of massive bamboo.
Bob Wielaard

Speelse hoeken en poten. Strak, maar elegant. Zacht en natuurlijk. Meubel- en lichtontwerper Bob Wielaard experimenteert met bamboe. Gecombineerd met zijn gevoel voor esthetiek laat hij zich leiden door de eigenschappen en de structuur van dit materiaal. Te zien bij Piet Hein Eek.

Speelse hoeken en poten. Strak, maar elegant. Zacht en natuurlijk. Meubel- en lichtontwerper Bob Wielaard experimenteert met bamboeplaten. Gecombineerd met zijn gevoel voor verhouding en esthetiek laat hij zich leiden door de eigenschappen en structuur van bamboe. De (bijzet)tafels en verlichting van Bob Wielaard zijn dit jaar voor het eerst te zien op de Dutch Design Week bij Piet Hein Eek.

Unica
Bob Wielaard zoekt in zijn atelier in Haarlem de grens op van wat constructief mogelijk is met het materiaal. Een eettafel met V-vormige poten vormt bijvoorbeeld één geheel met het blad. En zijn bijzettafels staan bekend om hun eigenwijze knik. Elk ontwerp is een unica of onderdeel van een kleine serie. Zo liggen in de uitvoering ontwerp en ambacht dicht bij elkaar.

Waarom bamboe?
De fijne oppervlakte structuur zorgt voor mooie strakke lijnen. Door de lagenstructuur zijn de platen harder en krimpen minder dan houtsoorten. Daarnaast is bamboe duurzaam. Na het kappen staat binnen vijf jaar weer een bamboeboom van maar liefst dertig meter hoog. Kortom, bamboe is het hardhout van de 21e eeuw! Nieuwsgierig wat er mogelijk is met bamboe? Kijk alvast op www.bobwielaard.nl

Bob Wielaard

Bob Wielaard is een zelf producerend ontwerper van meubels en verlichting. Opgeleid als interieurachitect aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten had hij vroeg een voorliefde voor meubelvormgeving. In zijn atelier werkt hij met massief bamboe in plaat en balkvorm en zoekt hij de grens op van wat constructief mogelijk is. Zo liggen in de uitvoering ontwerp en ambacht dicht bij elkaar. Realisaties bestaan uit kleine oplagen of werk in opdracht.