Terug naar Programma
H.E.R.B.S.
Hannah Braeken

H.E.R.B.S.

Healthy Environment, Remedy for Body and Skin

Hele week bij Schellensfabriek | Downtown

De textielindustrie heeft een enorme impact op de natuur en de werknemers vanwege alle chemicaliën die in productieprocessen worden gebruikt. Nienke vroeg zich af of deze stoffen uit het textiel zijn verwijderd voordat we ze gebruiken. Kunnen we dit ook omkeren tot iets positiefs?

In een literatuurstudie ontdekte Nienke dat veel textiel nog steeds deze schadelijke chemicaliën bevat en dat ze verschillende aandoeningen en ziekten kunnen veroorzaken. De huid heeft een absorberende vermogen en daarom kunnen de chemicaliën ons lichaam binnendringen. Gedreven om het bewustzijn hierover te vergroten door een oplossing te tonen - en niet alleen het probleem - startte ze een onderzoeksproject om te ontdekken of textiel ook stoffen kan afgeven die gunstig kunnen zijn voor onze gezondheid en huid.

Kruiden staan ​​bekend om hun medicinale effecten en worden op veel manieren gebruikt om bij te dragen aan onze gezondheid: door ze te eten, er medicijnen van te maken of ze in cosmetica te gebruiken. Zouden ze dit effect nog hebben als ze als textielverf worden gebruikt?

Tijdens de Dutch Design Week word je uitgenodigd om dit zelf te ervaren. Kies je eigen kruidenverfbad uit drie verschillende kruiden en verf een t-shirt naar keuze.