Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Ga undercover in een fake fear factory

De Angstfabriek

Affichebeeld
Laura de Jongh

De Angstfabriek is een fictieve plek waar technieken om ons bang te maken en producten die ons veiliger laten voelen worden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. Van (nep)nieuwsberichten tot onconventionele veiligheidsgadgets, deze fake fear factory speelt handig in op onze maatschappelijke angst.

De Angstfabriek is een fictieve plek waar technieken om ons bang te maken en producten die ons veiliger laten voelen worden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd. Van (nep)nieuwsberichten tot onconventionele veiligheidsgadgets, deze fake fear factory speelt handig in op onze maatschappelijke angsten voor terreur en klimaatverandering. Het publiek krijgt nu de kans om een 'kijkje achter de schermen' te nemen bij deze angstproducent, want De Angstfabriek kent geen geheimen. Of toch wel?

De Angstfabriek is een theatrale ervaring waarbij het publiek in kleine groepjes door verschillende interactieve ruimtes wordt geleid en op bijzondere wijze undercover gaat in de wereld van de angsteconomie.

De Angstfabriek is een project van Stichting Critical Mass i.s.m. de in Eindhoven opererende augmented reality specialisten Enversed en decorbouwer Ronald Sponserlee. Verder werkten o.a. tekstschrijver Jibbe Willems, theatermakers Davy Pieters en Nastaran Razawi Khorasani en escape room-ontwikkelaars Sherlocked mee aan het project.

Van 21 augustus t/m 18 oktober a.s. is de volledige ervaring te bezoeken. De Angstfabriek is tijdens DDW dagelijks geopend in een aangepaste versie.

Zoals te zien in

Critical Mass

Critical Mass ontwikkelt interactieve en multimediale tentoonstellingen, installaties, films en games die ogen openen en mensen laten reflecteren op hun eigen houding en gedrag. Zo brengen we gesprekken op gang en activeren we mensen om zich in te zetten voor een inclusieve samenleving.