Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Collaboratief ontwerp voor overheid, maatschappij, media, ethiek en justitie.

We Are Societal Impact

We Are Societal Impact
Foundation We Are

Wat is de rol van design in de tijd van klimaatverandering, kunstmatige intelligentie en geopolitieke verschuivingen? Foundation We Are presenteert de positie die ze in deze huidige tijd inneemt met haar onderzoek en design praktijk.

Foundation We Are opent haar nieuwe hoofdkantoor in Campina en presenteert er de vijf thematische programma's die aantonen welke impact design kan hebben op mondiale vraagstukken. Elk programma toont de maatschappelijke domeinen waar het collectief zich inzet. Dit zijn Justice in the Anthropocene, Ethics in Technology, Civic Society, Systems of Governance and Cultures of Information. De programma's zullen door de actuele projecten van Foundation We Areā€™s designers worden gerepresenteerd.

Projekten:

We Are Environmental Justice
Een onderzoeksinstrument dat gemeenschappen in staat stelt om bewijsmateriaal te verzamelen voor milieucriminaliteit.

Moral Lab
Een onderzoeksinstrument i.s.m. Fontys Hogescholen voor het verzamelen van ethische data bij het maken van algoritmes.

Reconstructing the Classroom
Een workshop die design methodes gebruikt om het onderwijs voor kinderen met speciale behoeften te verbeteren. I.s.m. Noud Sleumer en Lansbrekers

Letter to Europe
Een pleidooi aan het nieuw gekozen Europees Parlement om samen te gaan werken met de creatieve industrie.

Behind Trump
Een evenement dat de door de politiek toegeƫigende mediastrategieƫn analyseert.

Zoals te zien in
Partners

Foundation We Are

Foundation We Are werkt als platform dat ontwerpers samenbrengt met beleidsmakers van overheid tot non-profit organisaties. Door deze onconventionele samenwerking creƫert We Are de ruimte om maatschappelijke en juridische onderwerpen te herzien en te verbeteren. We Are ziet een bijzondere waarde in samenwerkend ontwerpen omdat innovatie ontstaat wanneer kennis en creatief denken gecombineerd wordt.