Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een sensorische ervaring waarin de menselijke perceptie en technologie wordt verkend.

Homo Sensorium

Gabriela Baka

Het programma onderzoekt de vervagende grenzen tussen het synthetische en het organische, tussen gevoel en perceptie, mens en machine. Door te focussen op zintuiglijke waarneming komen we dichter bij de essentie van wat het betekent om mens te zijn.

Homo Sensorium vindt plaats tijdens Dutch Design Week in Natlab en is een samenwerking geĆÆnitieerd door Baltan Laboratories met Broet en Natlab. Het programma presenteert een mix van experimenten, workshops, talks, diners, performances, tours, een brainwave wedding lab en een filmprogramma.

Ervaar met Cosmic Travel Kit een multi-sensorische tour gebaseerd op het industriƫle erfgoed van Strijp-S. Doe met BrainWave Wedding Lab mee aan een hightech trouwritueel en laat je eigen 3D-geprinte trouwringen maken. Luister met Piano in the Dark naar een pianoconcert en ervaar muziek op de meest essentiƫle manier. Doe mee aan de workshop Facing Nature en creƫer een nieuwe, fysieke manier om contact te maken met de natuur via sensorische wearables. Laat deze ervaringen je zintuigen prikkelen tijdens Dutch Design Week.

Homo Sensorium op DDW maakt deel uit van een meerjarig traject dat is ontwikkeld door Baltan Laboratories en wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Stichting Cultuur Eindhoven en Provincie Noord-Brabant.

Partners

Baltan Laboratories, Natlab, Broet

Homo Sensorium is geinitieerd door Baltan Laboratories, in samenwerking met Natlab en Broet.

Baltan initieert experimenten op het snijvlak van kunst, design, wetenschap en technologie.

Natlab is een cultureel filmhuis met arthouse-films, theater, eten, drinken, een openluchtbioscoop, culturele evenementen, tentoonstellingen en muziek.

BROET streeft er naar om van Brabant een vruchtbare werkomgeving te maken voor professionele filmmakers.