Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Op de Dutch Design Week lanceren we Candle, een slim huis dat je privacy optimaal beschermt.

Candle, the privacy friendly smart home

Candle, the privacy friendly smart home
Image: Candle

In je eigen huis zou je je niet bekeken moeten voelen. De Candle apparaten bieden alle voordelen van een slim huis – zoals stembediening, handige automatisering en nuttige inzichten – zonder je data naar het internet te sturen.

Candle is het slimme huis van de toekomst waarin privacy de allerhoogste prioriteit heeft. Candle lanceert tijdens DDW slimme deursloten, thermostaten, sensoren en andere ‘internet of things’ apparaten, die makkelijk werken en die we écht kunnen vertrouwen.

De meeste ‘slimme’ producten beloven ons veel gemak. Maar steeds vaker stellen ze ons teleur. Tegen onze wil in luisteren ze ons af, bewaren en gebruiken onze data, en blijken ook nog eens makkelijk te hacken.

Candle is anders. Zo verlaten jouw data nooit jouw huis, werken alle apparaten prima zonder internetverbinding en is alles open source en transparant.

Wij vinden dat ‘smart’ ook ethisch moet zijn. Candle daagt het bedrijfsleven uit om producten te ontwikkelen die slim én privacy vriendelijk zijn. Candle bewijst dat het kan.

Nieuwsgierig hoe de apparaten van Candle er uit zien en werken? Speciaal voor DDW creëerden de ontwerpers Dinie Besems en Jesse Howard voorbeelden van een nieuwe generatie privacyvriendelijke producten. Zij kozen voor een esthetiek die contrasteert met de gangbare blauwe ledjes en het glanzende plastic van de huidige onveilige producten.

Zie www.candlesmarthome.com/press voor pers info

Partners

Candle

Wij zijn een groep ontwerpers, kunstenaars en privacy experts uit Amsterdam. Samen onderzoeken we hoe producten onze privacy beter kunnen beschermen.

Het Candle -project wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en heeft als onderdeel van het Sherpa programma subsidie ontvangen van het EU Horizon 2020 Research en Innovatie Programma, onder overeenkomst nummer 786641.