Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Wanna Walk On Water? @51.435061, 5.502463

THE SHOEMUSEUM / A WALK ON WATER

Artist impression Nieuwe SchoenenMuseum
©Civic Architects

Tijdens de Dutch Design Week laat het Nieuwe SchoenenMuseum zien waar schoenen en toekomstige materialen elkaar ontmoeten. Het bevorderen van de kennis en het bewustzijn omtrent schoenen en duurzaamheid bij zowel de schoenindustrie als de consument is een belangrijk thema, zowel tijdens als na DDW.

In het Nieuwe SchoenenMuseum speelt het maaklab een grote rol. Het wordt een inspirerende plek waar nieuwe ontwikkelingen worden gestimuleerd en oude technieken hergebruikt kunnen worden. Het maaklab gaat hierbij samenwerken samenwerking met verschillende schoenopleidingen zoals Sint Lucas, de René van den Berg Academy en de Dutch Shoe Academy. Tijdens DDW laten verschillende studenten zien hoe het proces van schoenmaken verloopt.

Het programma zal verder bestaan uit een Walk on Water schoenententoonstelling, workshops en verschillende lezingen, verzorgd door relevante sprekers die hun sporen hebben verdiend als ontwerper/schoenmaker en/of zich bezighouden met het verduurzamen van schoeisel.
Hoofdthema’s zijn de toekomst van schoenen, innovatieve materialen, ecologische voetafdrukken en het belang van ambacht. Het doel is om verbinding tussen de verschillende groepen makers en consumenten tot stand te brengen en antwoorden te zoeken op actuele vragen omtrent duurzame schoenproductie. Behalve kijken en luisteren kunnen bezoekers zelf ook aan de slag met het zelf maken van sneakers of het bewerken en verwerken van bestaande schoenen.

Partners

Het Nieuwe SchoenenMuseum / The New ShoeMuseum

Het Nieuwe SchoenenMuseum heeft als doel hét institiuut te worden op het gebied van schoeninnovatie, -ambacht en duurzaamheid. Binnen enkele jaren heropent het museum op een nieuwe locatie in de binnenstad van Waalwijk, de stad die al eeuwenlang het centrum vormt van de Nederlandse schoenproductie.