Terug naar Programma
via giphy
unknown

This is a Take-Over: Researching Remix

Hele week bij TAC | Central Door Metro54

Met programma This is a Take-Over: Researching Remix vestigt Metro54 aandacht op ontwerp, digitale cultuur, reflectie en onderzoek binnen urban arts & culture. Dit programma onderzoekt & speelt (met) verbeeldingsvormen en uitingen van de frictie tussen remix cultuur en culturele toe-eigening.

Met het programma This is a Take-Over: Researching Remix vestigt Metro54 aandacht op ontwerp, digitale cultuur, reflectie en onderzoek binnen urban arts & culture. Dit programma onderzoekt en speelt (met) experimentele vertalingen, verbeeldingsvormen en uitingen van de frictie tussen remix cultuur en culturele toe-eigening. In hoeverre biedt remix als onderzoeksmethode een mogelijkheid om vanuit een dekoloniale lens alternatieve cultuur, design, kunst te produceren? In het programma komen de (ethische) grenzen en rafelranden van mode, muziek, design en identiteit aan bod. Metro54 onderzoekt, toont en experimenteert (met) de huidige trends van culturele toe-eigening binnen grootstedelijke kunst, mode en digitale cultuur. Het programma bestaat uit o.a. workshops, gesprekken, performances, filmvertoning, video en installatiewerk. Met This is a Take-Over: Researching Remix wil Metro54 bewustwording en kennis over straatcultuur/straatmode, mode, design activistische bewegingen stimuleren.

Metro54

Metro54 is een platform voor jonge kunstenaars, artiesten en andere makers die de grenzen opzoeken van hun (kunst)disciplines, met bijzondere aandacht voor de talenten die hun inspiratie halen uit de mondiale en hedendaagse stadscultuur.

In samenwerking met het Stimuleringsfonds Creative Industrie organiseert Metro54 het reizend jaarprogramma β€˜Re-mix and Re-search: whose cultural appropriation is this?’. Dit project onderzoekt het thema culturele toe-eigening binnen de hedendaagse urban arts & culture.