Terug naar Programma

Biomaterials Archive

Samples & Other Stories

Hele week bij Molenveld 42 | Downtown

Multi-sensorische tentoonstelling samengesteld door onder andere een biomaterialenarchief met samples, een biodesign leefomgeving, een DIY bioLab en de beste verhalen van de studenten die hebben meegewerkt aan Make Material Sense. Een uniek programma van Design Academy Eindhoven.

Biomaterialenarchief: Samples & Other Stories onthult gewaagde, vindingrijke en interessante biomaterialen van 100 studenten die het Make Material Sense-programma hebben gevolgd aan de Design Academy Eindhoven. Studenten konden tijdens dit programma materialen eindeloos en grondig onderzoeken en ermee experimenteren op een sensorische, praktische en theoretische wijze om zo de eindeloze mogelijkheden van de materie te ontdekken. De studenten kweekten of recycleden organische materie, maakten samples, verfijnden formules, maakten objecten en bouwden de hulpmiddelen die ze nodig hadden om duurzame alternatieven voor materialen te creëren. Een nieuwe ontwikkeling die toe te passen is in vele velden, zoals bijvoorbeeld designobjecten en in de interieurarchitectuur.
Deze tentoonstelling bevat projecten van tweedejaars Bachelor studenten en is opgezet door hun tutor, Ana Lisa Alperovich, voor Arca in samenwerking met biohackers van Glimps (BE), geurspecialisten van The Institute for Art and Olfaction (US) en de Precious Plastic Machines (NL).