Terug naar Programma
Cecily Ophelia - ETAKA (OF THE EARTH)
Arthur Poujois

New Order of Fashion / Modebelofte: The End is Near

Time for New Beginnings

Hele week bij Warehouse of Innovation | Central

Het is alsof we net wreed zijn wakker geschud uit een collectieve lucide dagdroom, sommigen nog wat verdwaasd, anderen met de ogen wijd open en klaar voor de afrekening, want iedereen weet: nu is het tijd, als nooit te voren, om alles beter te gaan doen.

Dit is de nieuwe staat van bewustzijn die de modewereld tot in haar vezels zal veranderen. Voor goed.

Het New Order of Fashion team signaleert een sterk activistische en strijdlustige houding onder het modetalent dat dit jaar afstudeert aan de beste nationale en internationale kunst- en design academies. Woke over de vele vormen van onrechtvaardigheid die zo diep met de status quo verweven zijn, dit is een nieuwe generatie getalenteerde ontwerpers die erop uit is om de mal te breken en ons te verblinden met spannende alternatieven.

Het is tijd voor een nieuw begin. Het is tijd om alles vanaf de basis opnieuw te ontwerpen om recht te doen aan alles wat fout zit; aan de planeet en al haar leven, aan onze medemens en uiteindelijk aan onszelf.

New Order of Fashion heeft de meest vindingrijke en vooruitstrevende voorstellen geselecteerd, die de heersende conventies, systemen, constructen en grenzen uitdagen. Deze uitzonderlijke afstudeerprojecten adresseren urgente universele onderwerpen uiteenlopend van de ingrijpende gevolgen van klimaatverandering en de roep om ecologische en sociale rechtvaardigheid, en een gelijkwaardig speelveld voor culturele en gender diversiteit.

Sunbrella x Wendy Andreu

Solid Selvedges
Het New Order of Fashion Fellowship programma creƫert unieke kansen voor de industrie om de meeste getalenteerde jonge mode talenten te betrekken bij hun innovatieve projecten.

Tijdens de Dutch Design Week, presenteert SunbrellaĀ® een unieke installatie omtrent duurzaamheid; een nieuwe samenwerking met craft designer Wendy Andreu en een inkijk in het gevierde ā€˜Summit Suiteā€™, gecreĆ«erd in partnerschap met Liz Collins.

A Common Label

A Common Label
Het New Order of Fashion alumni programma presenteert:

A Common Label is een open platform waarbij het merk niet te koop is, maar waarbij je het merk zelf creƫert. We pleiten voor een alternatief model naast de fast fashion industrie, een model dat technieken deelt over hoe je kleding kunt hergebruiken. A Common Label biedt een collectie van methodes en kennis. We streven naar een nieuwe mentaliteit over hoe we kleding kunnen benaderen, niet wat het ooit was, maar tot wat het zou kunnen zijn.

UNSEAM

UNSEAM
UNSEAM (Karin Vlug & Bas Froon) ontwikkelt lokale, digitale en on-demand kleding productietechnologie. Ze presenteren hun eigen ontwikkelde textiel dat zichzelf kan vormen tot een complete jurk.

Als onderzoekers kijken ze naar kleding van nieuwe biobased materialen die rechtstreeks in de uiteindelijk vorm geproduceerd kan worden. Er is 3D gevormd kwallenleer te zien (i.s.m. C van Alem)!
Partners