Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Green Energy Mill, een duurzame oplossing voor de energievoorziening op festivals

GEM-tower

GEM Tower
Bart van Overbeeke

Een groene oplossing voor festivals. GEM is een hybride, uitvouwbare, in het oog springende toren die festivals duurzamer moet maken. De toren gerenereert energie uit wind, dag- en zonlicht en slaat deze energie op in een smart grid accu.

Met trots presenteert de TU Eindhoven het eerste protoype van GEM tower tijdens de Dutch Design Week op de Markt in Eindhoven. De toren is geproduceerd in een europees verband van samenwerkende bedrijven en festivals onder leiding van de TU/e. GEM is een hybride, uitvouwbare, in het oog springende toren die energie genereert uit wind, dag- en zonlicht en opslaat in een smart grid accu.
De 21 meter hoge GEM tower 1.0 was voor het eerst te zien op de TU/e campus op 5 augustus 2019. Een paar dagen later ging de toren op tournee en produceerde zijn eerste duurzame energie tijdens festival Pukkelpop in Belgie van 15-18 augustus. Tijdens de Dutch Design Week produceert GEM tower 1.0 energie op de Markt in Eindhoven.

Samen met SummerLabb, een platform voor duurzaamheid en innovatie, is team GEM tower aanwezig op de Markt. Zij verstrekken diepgaandere informatie en intrigerende feiten over de GEM tower. Ook wordt specifieke aandacht besteed aan veranderingen in het energielandschap en de vindingrijkheid door samenwerking.
Een prachtig vormgegeven kleinschalig model van GEM tower is met de nodige achtergrondinformatie te zien op de tentoonstelling TU/e drivers of Change, locatie Strijp T.

Zoals te zien in
Partners

TU Eindhoven

xx