Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een gelukkig huwelijk tussen biologie en technologie

DDW Talks: Bio Design

Teresa van Dongen - Mud Well
Alex Hamstra

De Bio Design Talk brengt je weer helemaal op de hoogte van het zich snel ontwikkelende Bio Design-veld. Ontdek het verschil tussen ontwerpen met natuur en het ontwerpen van nieuwe natuur.

In de Bio Design Talk praten we je bij over het zich snel ontwikkelende vakgebied Bio Design. Bio Design overschrijdt de grens tussen het ‘gemaakte’ en het ‘geborene’. Doordat levende organismen als essentiële designelementen kunnen fungeren brengt het ons producten die groeien, voelen, zich aanpassen en zichzelf repareren. Industriële en mechanische systemen worden vervangen door biologische processen. Biodesign haalt imitatie en biomimicry in, waarmee de grenzen tussen organismen en objecten vervagen. Een gelukkig huwelijk tussen biologie en technologie.

Alle DDW Talks zijn Engels gesproken.

Partners

DDW Talks

Voor het eerst heeft Dutch Design Week dit jaar samen met verschillende partners een DDW Talks programma gecureerd. Aan de hand van zeven thema’s onderzoeken we de vele facetten van design. Samen met belangrijke sleutelfiguren uit het ontwerpveld en daarbuiten, verkennen we diverse ontwerpdisciplines, bespreken we de actualiteit, blikken terug op het verleden en werpen een blik in de toekomst.