Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
ABN AMRO wil jonge designers een podium bieden om zich te presenteren aan een groter publiek.

ABN AMRO HOTSPOTS | Elza Zijlstra & Tom Reijnders

photo credits: Hannie Verhoeven, Elza Zijlstra

LITTERSET: speel & bouw met plastic soep

Elza Zijlstra van TrashWorks maakt kunst van plastic afval dat zij overal ter wereld vindt op het strand, op straat en op rivieroevers. Samen met Tom Reijnders ontwikkelt zij nu de ‘LITTERSET’: een speeldoos vol handgeraapt plastic. Zowel in de kunst als in de ‘LITTERSET’ wordt het afval niet bewerkt, maar gebruikt zoals gevonden. In de box zit een boek met maak-ideeën.
Kopers worden enthousiast gemaakt om hun set uit te breiden door zelf plastic te zoeken. Zo stimuleert de ‘LITTERSET’ verbeeldingskracht en buiten-zijn. De speeldoos laat zien dat het niet nodig is om nieuw plastic te kopen om leuk en creatief bezig te zijn.

Partners

ABN AMRO

ABN AMRO is een ondernemende bank met social impact. Wij zien in de economie en samenleving een duidelijke verschuiving naar duurzame oplossingen. Dat is een goede ontwikkeling, want als samenleving hebben we een aantal serieuze issues: klimaatverandering, grondstoffenschaarste en sociale ongelijkheid. Als bank willen we die shift naar duurzaamheid versnellen. Dat uit zich ook in onze aangescherpte strategie waarbij we een zwaar accent leggen op duurzaamheid. Wij denken dat design en duurzaamheid hand in hand gaan en designers daarin het verschil kunnen maken.