Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
UNSEAM, door Bas Froon en Karin Vlug presenteert: 3D shaped textiles & jellyfish leather

UNSEAM: 3D shaped textiles & jellyfish leather

UNSEAM Seamleslly Shaping Textiles
Bas Froon

UNSEAM ontwikkelt digitale en on-demand kleding productietechnologie. Ze presenteren textiel dat zichzelf kan vormen tot een complete jurk.

Daarbij wordt 3D kledingproductie van biobased materialen, onderzocht. Met C. van Alem wordt het eerste 3D gevormde kwallenleer tentoongesteld!

UNSEAM (Bas Froon & Karin Vlug) ontwikkelt lokale, digitale en on-demand kleding productietechnologie.

De mode-industrie is een van de meest arbeidsintensieve industrieƫn ter wereld, de meeste kledingstukken worden met de hand genaaid. Door nieuwe en bestaande digitale technieken te combineren, wil UNSEAM ontwerpers en merken in staat stellen kleding op maat en on-demand te produceren: dichter bij de eindgebruiker.

UNSEAM ontwikkelde een technologie die naadloos 3D vormen in textiel creƫert door lokale krimp digitaal te programmeren op basis van speciale materiaaleigenschappen. De uiteindelijke grootte en vorm kunnen voor elk stuk verschillen. Naaien is niet meer nodig.

UNSEAM verkent de grenzen van technologie: "kunnen we kledingstukken in de uiteindelijke vorm produceren met behulp van nieuw biobased materiaal?" Samen met C. van Alem worden de eerste verkenningen van 3D gevormd kwallenleer tentoongesteld.

UNSEAM onderzoekt verschillende nieuwe biobased en biologisch afbreekbare materialen en 3Dproductie rechtstreeks in kledingstukken. Naast kwallen worden andere materialen zoals leer van fruitafval (D. Ooms) en natuurlijke vezels, zoals hennep en vlas onderzocht.

Partners

Bas Froon en Karin Vlug

UNSEAM, opgericht door Bas Froon en Karin Vlug, ontwikkelt nieuwe technologie om lokaal, digitaal en on-demand kleding te produceren.