Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een tentoonstelling over de ideeën, theorieën, sociale impacts, creatieve output en processen rondom arbeid.

Working Hard or Hardly Working

Als ontwerpers worden we geconfronteerd met de manifestatie van onze creatieve inspanningen. Hoeveel is ons werk waard en hebben we genoeg gewerkt? Wat voor soort arbeid maakt iets waardevoller en hoe profiteren we van langzaam of zichtbaar werk?

Hoe men arbeid ook definieert, de waarde van werk en het belang ervan voor ons welzijn is momenteel in flux. Zichtbaarheid en ethische werving van arbeidskrachten zijn factoren geworden in de branding en acceptatie van zowel kleine als grote bedrijven. Ambacht heeft een moment in de schijnwerpers als gevolg van de obsessie met het handgemaakte. Overalls, denim en Japanse werkkleding overspoelen de catwalks. De fysieke werkruimte fluctueert om een ​​bepaald resultaat te bevorderen en plannen voor interplanetaire vestigingen roepen discussies op over soorten arbeid. Dit alles gebeurt terwijl de opkomst van de "de influencer" niet alleen het werk verbergt dat we doen, maar ook een esthetiek van constante moeiteloosheid promoot. We willen bekend staan ​​om hard werken, maar eruit zien alsof we nauwelijks werken. Of het nu een analyse is van de historische sociaal-economische impact die arbeid heeft gehad op de minderheid, de huidige gevolgen van een technologische productiviteit gevuld met hulpmiddelen die alleen zijn ontworpen voor valide mannen, of een taalkundige benadering van de definitie van arbeid, deze tentoonstelling toont de verschillende perspectieven rondom dit thema.

WHHW Collective

We zijn een collectief dat de ideeën, theorieën, sociale impacts, creatieve output en processen rond arbeid onderzoekt. Als ontwerpers worden we geconfronteerd met de manifestatie van onze creatieve inspanningen. Hoeveel is ons werk waard en hebben we genoeg gewerkt? Wat voor soort arbeid maakt iets waardevoller en hoe profiteren we van langzaam of zichtbaar werk? Hoe men arbeid ook definieert, we dagen de waarde van werk en het belang ervan voor ons wereldwijde welzijn uit.