Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Zeeuws Museum X Remi Veldhoven X Hul le Kes

3D viewing room

In de 18de eeuwse textielcollectie van het Zeeuws Museum in Middelburg vormen de internationaal geweven stoffen een kleurrijke bijzonderheid. Nog niet eerder zijn zij op zo’n grote schaal in samenwerking met vormgevers onderzocht op herkomst, weefbindingen, kleurgebruik, productie en distributie.

Textielontwerper en -onderzoeker Remi Veldhoven en modeontwerper Sjaak Hullekes bieden inzicht in en bewustwording van hedendaagse duurzame ontwerp- en productiemethodes, in vergelijking met die van eeuwen daarvoor.

In samenwerking met textielbedrijven als Wolkat (Tilburg) en EE Exclusives - Van Engelen & Evers (Heeze) presenteert het Zeeuws Museum een blik in de totstandkoming van een nieuw jasje van damast.

Partners

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdekt u onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilver en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu.