Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Inclusivity can not without moral entrepeneurship

PRESENTATIE SOCIAL LABEL x VERSCHILLENDE ONTWERPERS

HELLO HUMAN !

3D viewing room
Social label collection
Rene van der Hulst art-direction Petra Janssen

Na Be positive 2018 en Save the planet & her people 2019, is het nu tijd voor de dialoog. Het isolement van onze makers tijdens corona vraagt aandacht. Tijdens het gesprek tussen maker Debbie en MP Mark Rutten had Debbie een prangende vraag. Wanneer mag ik uit mijn "gevangenis"?

Tijdens de Dutch Design Week Eindhoven kijken we terug en vooruit met de makers en delen hun ervaringen over deze periode. We tonen ook een gedeelte van de Collectie Social label met 19 bevlogen ontwerpers en gaan de dialoog aan voor een moreel maatschappelijk kompas naar een inclusieve wereld. We kunnen het als ontwerper niet alleen.

Programma

live workshops | mensen met minder kansen | Ik ben wat ik maak 
expo | producten van Social label | Design met betekenis
Social label Radio | Hallo Hallo

COLLECTIE & COMMUNITY 
Initiatiefnemers¬†Petra Janssen (Studio Boot) & Simone Kramer (C-mone) met¬†Social label productlijnen¬†Ilse Crawford & Oscar¬†Pe√Īa (Studio Ilse, Londen), Piet Hein Eek, Dick van Hoff (Van Hoff Ontwerp), Edwin Vollebergh (Studio Boot), Borre Akkersdijk (ByBorre), Kiki van Eijk, Kranen/Gille, Joost van Bleiswijk, Studio Rens, Haiko Meijer, Roderick Vos, Edward van Vliet, Rianne¬†Makkink (Studio Makkink&Bey) en werkplaatsen uit heel Nederland.¬†Via de kracht van design en communicatie kunnen we anno 2020 een voorbeeld stellen.¬†Alleen kunnen we het niet. Samen maken we een beweging voor waardevol werk en waardering voor iedereen. Boek Social label works.

Partners

Social label foundation

We ontwerpen zo arbeid op maat waarbij iedereen mee kan doen op basis van zijn/haar skills en op die manier ook ritme, waardering en trots kan ervaren. We bouwen tegelijkertijd aan een sociaal duurzame designcollectie die je kunt komen bekijken bij ons Social label Lab in Den Bosch, maar ook online in de webshop. Het is onze verbeelding naar een andere wereld. Dat is met de huidige crisis urgenter dan ook.