Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Wat als rennen niet alleen over het verbranden van calorieën ging, maar ook over het zingen van vogels?

Run With Birds

Run With Birds is een activewear concept dat reageert op het geluid van vogels. De activewear sluit aan op een mobiele app waarmee gebruikers hun interacties met lokale vogels kunnen verkennen.

De lockdown van dit jaar heeft de voordelen van buitenactiviteiten op het gebied van de geestelijke gezondheid benadrukt. Veel ontwerpen van sportuitrustingen zijn echter vooral gericht op fysieke zelfoptimalisatie in plaats van op een holistische benadering van het welzijn.

Onderzoek suggereert dat interactie met vogels, of het horen van vogelgezang, therapeutisch kan zijn en stress kan verlichten. Run With Birds verschuift de focus van de fysieke voordelen van het rennen naar het contact met de natuur. Bovendien daagt het de huidige trends in actieve kleding uit die zich richten op het lichaamsbeeld.

Bird audio classificatie technologie (BACT) heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld. Naarmate steden steeds meer met elkaar verbonden raken, kan BACT verder worden ontwikkeld om verbinding te maken met andere natuurlijke geluiden. Deze technologie zou ons in staat kunnen stellen om een dieper begrip van de stedelijke natuur op te bouwen en nieuwe methoden te vormen om met de buitenwereld in contact te komen.

Mi Zhou

Mi Zhou is in 2020 afgestudeerd aan de Royal College of Art (MA) en Central Saint Martins (BA) in Textile Design. Ze is gespecialiseerd in het combineren van verschillende ontwerptechnieken, waarbij ze gebruik maakt van kleur, materialen en stoffen om de relatie tussen mens en natuur te vertellen.