Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
To Worship Progress

The Dawn of Design

3D viewing room
The Dawn of Design

In een tijd waarin toekomstbouwers het niet meer weten, toont Atelier van Asseldonk zijn Design odyssee. We aanbidden de vooruitgang van bot tot lasrobot. Een interstellaire kijk in de toekomst waar achterhaald Futurisme furore maakt.

Overvloed en lege esthetiek maken plaats voor functionaliteit en pragmatisch denken. We aanbidden niet het ontwerp, maar de tools die het ontwerp mogelijk maken. De ontdekking en het ontwikkelen van die ontdekking staan centraal.

“Onze technische kennis wordt verheven tot kunst en is geen weerspiegeling van de structuur van de wereld maar een manier en instrument om gedegen om te gaan met de wereld.” Het ontdekken dat materialen gebruikt kunnen worden als tools is slechts het begin van ons tijdperk als primaten ontwerpers.

We willen alles verbeteren, sneller, handiger, en praktischer maken. We zijn het onszelf verplicht om een ontdekking nier als een glorieuze overwinning te zien, maar als uitgangspunt. Een portaal voor de wereld van morgen.

Stap in ons vehikel en ontstijg het aardse, en maak kennis met de technologische evolutie die de mens in staat stelt een nieuwe fase in te gaan.

Atelier van Asseldonk

“Atelier van Asseldonk is ontwikkeld door een relatief kleine en losjes gestructureerde groep mensen die differentiëren door onderzoek en ontwikkeling voornamelijk ten behoeve van radicale innovatie en plezier.

We opereren zowel in het publieke, private als institutionele domein en creëren ontwerpen en autonome werken. Het atelier werkt aan projecten variërend van kunstopdrachten, architectuur, interieurconcepten en productontwerp. Allemaal afgeleid van overdreven conceptuele denkers."