Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
The Future Is Private is een ludieke digitale installatie met een serieuze boodschap over privacy.

The Future Is Private

The Future Is Private
Jaihoun Habibi

Het idee dat persoonlijke gegevens van Ć©Ć©n persoon geen verschil maken, wordt steeds naĆÆever. Het dataverkeer neemt exponentieel toe en we moeten strengere wetgeving overwegen over het commerciĆ«le, sociale of politieke gebruik ervan.

Als je aan privacy denkt, denk je misschien dat je persoonlijke gegevens niet bijzonder zijn. Je zou zeggen dat je niets te verbergen hebt of dat het je persoonlijke leven niet beĆÆnvloedt. Maar wat als deze gegevens worden gebruikt om te voorspellen hoe je denkt, voelt, waar je je verplaatst of wat je gaat kopen?

The Future Is Private wil bewustwording creĆ«ren voor de mogelijke gevaren van surveillance en data-analyse. Smartphoneā€“, computerā€“ en beveiligingscamera's slaan een enorme hoeveelheid gedragsgegevens op. Deze gegevens kunnen door intelligente software worden gebruikt om nietsvermoedende mensen in hun dagelijkse routines te identificeren, waardoor je recht om anoniem te reizen wordt geĆÆnfiltreerd, maar nog belangrijker; het kan voorspellen waar je heen gaat en wat je waarschijnlijk daarna gaat doen. Het is inmiddels makkelijk om voor te stellen wat dit betekent voor reclame, maar het kan erg gevaarlijk worden als het in de toekomst wordt gebruikt om onze sociale of politieke systemen te beĆÆnvloeden.

We plead for a private future.

Zoals te zien in
Partners

Sigrid Wilking & Jaihoun Habibi

S+J, Visual Artist Duo