Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een korte film van Face Filter over de innerlijke drama's van Lola, Rosa, Carmen en de moeder en de methoden die ze gebruiken om zichzelf te vinden.

Novel

1646 and the photographer: Jhoeko

"Novel" flikkert tussen de maskers die we in de samenleving dragen. De meisjes maken een introspectieve reis in quarantaine, vergezeld van hun telefoons en apparaten. Ze gebruiken frontale camera's en roddelen om zichzelf te vinden en hun realiteit te vergroten.

Novel is een bekentenis van gedachten waar ik naar toe ben gekomen na jaren van kijken en filmen van de roddels van mijn familieleden. Praten over de kleine dingen in het leven, maar ook over gedachten die ze hun partners nooit zouden kunnen vertellen. Door middel van roddels wilde ik dat de meisjes hun gedachten zouden verteren, maar ook dat ze zich bewust werden van zichzelf. De gezichtsfilters werden een hellenistische weergave van hoe het verbale non-verbaal kan worden. En wat voor soort maskers we dragen, afhankelijk van met wie we zijn. Het creƫren van deze personages loste mijn gedachten op, maar zorgde ervoor dat ik mezelf ook in een derde persoon zag. Wat zich vervolgens vertaalde in de video als de selfie-houder die de meisjes dragen. Het verlengde ze en vergroot hun realiteit.

Dit project is tevens te zien als onderdeel van de Manifestaties 2020, won de Interactive Media Design Department-prijs bij KABK en is genomineerd voor de Young Talent Award.

https://2020.manifestations.nl/en/programma/

Zoals te zien in

Carmen Roca Igual

Carmen is een op lenzen gebaseerde kunstenaar die werkt tussen de kunst en de filmwereld. Haar werk brengt de betekenis weer van het leren kennen door verschillende persona's uit te proberen. Variƫrend tussen helemaal alleen werken of samenwerken met vrienden en vooral familie. Ze is onlangs afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in Interactive Media Design.