Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Virtuele expositie “Het Circulaire Station”

Het circulaire station

Start virtuele tour
Het circulaire station

Volledig circulair gebouwde stations in 2050: dat is waar ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester samen voor staan. Via het What-if-Lab: het Circulaire Station hebben we ontwerpers opgeroepen een plan te maken. Het resultaat: veelbelovende circulaire ontwerpen van vier Nederlandse studio’s.

Met dit What if Lab hebben we een nieuwe stap gezet in de zoektocht naar innovatieve ideeën, concepten en ontwerpen circulariteit op kleine treinstations. We hebben de ontwerpers daarbij nadrukkelijk gevraagd verder te kijken dan de huidige regelgeving en oplossingen die nu al worden ingezet.
Dit What-if-lab heeft geresulteerd in drie circulaire ontwerpen van vier Nederlandse studio’s:
• Het natuurlijke Station (Welling Architects en Studio Tjeerd Veenhoven)
• Bioreceptive Stations (Scape Agency)
• Expeditie Circulair (Bygg Architecture & Design)
We zijn erg enthousiast over deze innovatieve ontwerpconcepten en willen ze gaan testen bij lopende stationsprojecten om ze uiteindelijk toe te passen bij de bouw van nieuwe stations. Zo zetten we samen met de markt grote stappen richting volledige circulariteit in 2050.

Ook lanceren we het platform Het Circulaire Station waarop we onze circulaire visie, ambitie en projecten overzichtelijk op één plek presenteren. Dit platform zal ook na de Dutch Design Week 2020 blijven bestaan en aangevuld worden met nieuwe inzichten, nieuwe projecten, updates en (online) evenementen.
Een plek om in de gaten te houden.
(Klik op Platform onder de video)

Zoals te zien in
Partners

ProRail - NS Stations - Bureau Spoorbouwmeester

ProRail verbindt mensen, steden en bedrijven per spoor, nu en in de toekomst. Wij maken aangenaam reizen en duurzaam vervoer mogelijk. ProRail Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt.

NS Stations zorgt ervoor dat stations en de stationsomgevingen comfortabele en gastvrije plekken zijn. Voor reizigers, stationsbezoekers, maar ook voor het dorp of de stad waar het station zich bevindt.

Bureau Spoorbouwmeester is een onafhankelijk adviserend orgaan voor ontwerp en vormgevingsopgaven in de spoorsector.