Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Het circulaire station

Virtuele expositie “Het Circulaire Station”

Dit project was onderdeel van DDW 2020
Het circulaire station

Volledig circulair gebouwde stations in 2050: dat is waar ProRail, NS Stations en Bureau Spoorbouwmeester samen voor staan. Via het What-if-Lab: het Circulaire Station hebben we ontwerpers opgeroepen een plan te maken. Het resultaat: veelbelovende circulaire ontwerpen van vier Nederlandse studio’s.

Met dit What if Lab hebben we een nieuwe stap gezet in de zoektocht naar innovatieve ideeën, concepten en ontwerpen circulariteit op kleine treinstations. We hebben de ontwerpers daarbij nadrukkelijk gevraagd verder te kijken dan de huidige regelgeving en

Play video

Het natuurlijke Station (Welling Architects © WAX) — © Welling Architects © WAX

Het natuurlijke Station (Studio Tjeerd Veenhoven) — © Studio Tjeerd Veenhoven

Bioreceptive stations (Scape Agency) — © Bygg Architecture and Design

Expeditie circulair (Bygg Architecture and Design)

Visitor mode