Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een inclusieve ontwerp oplossing voor blinden en slecht zienden om de wereld voorbij het zicht te navigeren.

Sensaura: Navigation Beyond Vision

3D viewing room
Sensaura Wearable Technology
Sophie Horrocks

Sensaura is een inclusieve ontwerp oplossing voor blinden en slecht zienden om de wereld voorbij het zicht te navigeren. De draagbare technologie communiceert een ruimtelijke audiotaal die het mogelijk maakt onafhankelijk te reizen en heeft het potentieel om handsfree navigatie te transformeren.

Hoe kunnen we zonder zicht de wereld navigeren?

Tegenwoordig leven in het Verenigd Koninkrijk bijna 2 miljoen mensen met verlies van gezichtsvermogen. Dit getal zal verdubbeld zijn in 2050. Sensaura is een inclusieve ontwerp oplossing voor blinden en slecht zienden om de wereld voorbij het zicht te navigeren.

Het draagbare ontwerp stelt een geĂŻntegreerde oplossing voor die het mogelijk maakt omgevingsinformatie te detecteren, verwerken en terug te koppelen die nodig is voor navigatie. Hierdoor is het mogelijk onafhankelijk, handsfree te reizen binnen en buiten.
Sensaura’s gecombineerde sensoren vertalen visuele informatie in een multi- sensorische augmented reality ervaring van ruimtelijke audio en tactiele feedback.

Test personen vertelden dat deze ervaring hen het gevoel gaf een “extra zintuig” te hebben.
De wearable kan op zichzelf gebruikt worden of verbinden met een breder netwerk van bakens in de omgeving wanneer GPS niet beschikbaar is.

Sensaura kan handsfree navigatie transformeren voor miljoenen mensen wereldwijd buiten deze gebruikersgroep met een groot potentieel om te worden toegepast in contexten zoals veiligheid, stadsplanning en sport.

Zoals te zien in
Partners

Sophie Horrocks

Sophie Horrocks is en mens gerichte ontwerpster en onderzoekster. Zij gelooft dat design de kracht heeft om de menselijke kwaliteit van leven te verbeteren. Haar werk gedreven door het principe dat we de waarde moeten erkennen van empathie gedreven ontwerp en niet alleen op bewijs gebaseerd ontwerp. Dit past ze toe op het ontwerp van onderzoek, interfaces en omgevingen; Inclusie en toegankelijkheid bevorderen door het gebruik van multi-sensorische ontwerpen die verder gaan dan alleen het zicht.