Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Auping vertraagt, Schepers Bosman laat zien hoe mooi productie dichtbij huis is.

Schepers Bosman X Auping: Consumption Quarantine

Start virtuele tour
Schepers Bosman X Auping: Consumption Quarantine
Team Schepers Bosman

Een capsule collectie gemaakt van reststoffen uit de Auping fabriek in Deventer. Drie sets ‘experimenteel patchwork beddengoed’ bestaande uit een bedsprei, die ook als wandkleed opgehangen kan worden, met bijbehorende draagbare stukken.

In deze collectie delen ontwerpersduo Schepers Bosman en slaapexpert Auping hun kennis van textiel en hun liefde voor vakmanschap en design.

Schepers Bosman visualiseert voor Auping het hergebruik van reststoffen door anders naar de Auping materialen en producten te kijken. Gezamenlijk onderzoeken ze een vorm van ‘consumptie quarantaine’ door waarde te zien in een simpel item zoals een dekbedovertrek, door het te plaatsen in een andere context en het item op een andere manier te verwerken. Het doel is om openheid en bewustwording te creëren voor lokale productie, handwerk en duurzaam Dutch design.

De kleuren, vormen en textuur van de reststoffen uit de Auping fabriek vormen samen het grafische design van de bedspreien: Royal, Colorblock en Landscape.

Zichtbare naden en stiksels benadrukken de constructie en de tactiliteit en het gevoel van het productieproces.

Dit handwerk en vakmanschap is kenmerkend voor zowel Schepers Bosman als Auping. In het hart van deze samenwerking vind je onze gedeelde design waarden: productie in Nederland, grondstoffen van dichtbij en eigentijdse maar tegelijkertijd tijdloze, duurzame ontwerpen en de keuze voor mooie, kwalitatieve materialen.

Partners

Schepers Bosman

Sanne Schepers en Anne Bosman studeerden beiden in 2011 (cum laude) af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, BA Fashion Design. Zij vervolgden hun studies aan het l’Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs en Central Saint Martins in London, MA Menswear.
Sinds 2017, werken ze samen als Schepers Bosman.
De kern van hun werk is de kleine fabriek, de ‘Schepers Bosman Factory‘, waar ze ontwerpen, ontwikkelen en maken. Voor zichzelf en voor anderen.
Schepers Bosman is hun persoonlijke da