Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Het festival over economie, zonder economen (op het podium)

Economia: The Limited Edition - Exhibition

Start virtuele tour
Economia - The Limited Edition: Exhibition
Gabriela Baka

Baltan presenteert de Economia Expo die bestaat uit kunst installaties en videowerken die de bezoeker uitnodigen om te onderzoeken hoe we het paradigma van ongelimiteerde groei kunnen ombuigen. De expositie behandelt drie thema’s: Nature’s Economies; Shifting Value; Re-designing Infrastructures.

Bezoek www.thinkeconomia.com voor alle informatie.

Nature’s Economies

Zou onze economie een weerspiegeling kunnen zijn van de natuur, een gesloten systeem dat groeit, bloeit en vergaat?
Projecten: Wither van Thijs Biersteker; Viral Nature - Generation X van Martina Taranto; Time Petrifies van Silvia Noronha.

Shifting Value

Kan een verandering van de betekenis van waarde, naast het redden van een milieucrises, ons ook meer voldoening geven en ons welzijn verbeteren?
Projecten: Always Trust Me van Gijs de Boer; Building Climate Futures van Cassandra Futures; Outside, inside my nature van Alessandro Cugola en Gianmarco Causi.

Re-designing Infrastructures

Kan een nieuw ontwerp van de bouwstenen van onze economie een grotere verandering op maatschappelijk niveau veroorzaken?
Projecten: Isabot van Ottonie von Roeder; Memories of Stream City van Stephane LAB; Immeasurable Range van Boey Wang.

Economia is powered by Joanknecht en wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Provincie Noord-Brabant, Stichting Cultuur Eindhoven en het Creative Europe-programma van de Europese Unie in het kader van het GREEN Revisited-programma.

Partners

Baltan Laboratories

Baltan Laboratories is een platvorm voorexperiment op het snijvlak van kunst, design, wetenschap en technologie. Met kunst- en design-onderzoek als kern activiteit, kijkt Baltan naar de implicaties, beloftes en valkuilen van onze (technologische) maatschappij.

Baltan vertaalt deze ideeën in o.a. samenwerkingen, events, workshops, verhalen, publicaties and expos. Zo creëert ze een plek voor reflectie, onderzoek en experiment.