Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
De eerste bank die met je meegroeit.

A LOTT OF SPACE

3D viewing room
A LOTT OF SPACE - The sofa
A LOTT OF SPACE

Ons leven is altijd in beweging, dus waarom zijn onze meubels dan zo statisch? A LOTT OF SPACE creëert de eerste flexibele bank die met je meegroeit en altijd in jouw nieuwe levensfase past. Een nieuwe woonplek of gezinsuitbreiding, de Sofa past zich moeiteloos aan jouw leven aan.

Als flexibele stadsbewoners verhuizen we heel wat af. Helaas verhuizen onze meubels vaak niet met ons mee. Veel meubels passen niet in de volgende levensfase, ze passen niet in het volgende appartement of zijn het simpelweg niet waard om mee te verhuizen vanwege de slechte kwaliteit #fastfurniture.

Dat kan slimmer!
Daarom heeft A LOTT OF SPACE ieders meest geliefde meubelstuk, de sofa, herontwerpen.

Het doel hiervan is tweeledig. Enerzijds is dit de creatie van een comfortabele sofa die net zo flexibel is als jij. Een die met je meegroeit en zich makkelijk laat aanpassen als het leven daarom vraagt. Een verhuizing, gezinsuitbreiding of een huisfeestje, de Sofa groeit met je mee.

Anderzijds is het doel om een sofa te creëren die gemaakt is om een lange tijd mee te gaan. De Sofa is zo ontworpen dat ieder los onderdeel makkelijk schoon te maken, te repareren, te vervangen en uiteindelijk te recyclen is. Alle modules die we terugnemen worden zorgvuldig gecheckt, opgeknapt en gereinigd zodat ze weer een volgende levenscyclus mee kunnen via het unieke huur- of koopsysteem.


Hiermee komen we steeds een stukje dichterbij onze missie: het maken van een circulaire sofa.

Charlotte van der Lande

A LOTT OF SPACE is opgericht door Charlotte van der Lande. Charlotte gelooft dat we veel meer kunnen halen uit onze relatief kleine stadswoningen door gebruik te maken van modulaire en circulaire meubels. Vanuit die visie is het idee voor de Sofa ontstaan, een meubel dat zich aanpast aan de gebruiker wanneer het leven daarom vraagt.