Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Embassy of Water zet water op de eerste plaats

Embassy of Water

Start virtuele tour
Pingyuan Reservoir, Zhaodong City, China
Image by Overview, source imagery by Maxar

Aan de vooravond van een transitie, biedt de Embassy of Water een nieuw perspectief op het aloude fenomeen water. Als we water op de eerste plaats zetten, hoe gaan we dan met water om? Gaan we lenen en verzorgen in plaats van gebruiken? Ontdek wat water nodig heeft om gezond en veerkrachtig te zijn.

Nederlanders zijn al eeuwenlang gewend om overtollig water direct af te voeren naar zee. Maar de klimaatcrisis brengt droogte en hoosbuien met zich mee. Dat vraagt om een andere manier van omgaan met water. Wat gebeurt er als we het kostbare element niet meer voor lief nemen? Water vertragen, verzorgen en infiltreren wordt de norm.

Waterwelzijn moet bovenaan staan, vinden initiatiefnemer Anouk van der Poll en samenwerkingspartners Waterschap de Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabant Water en de gemeente Eindhoven. Design speelt een belangrijke rol in de omslag naar een nieuw watersysteem in balans.

Verschillende ontwerpers duiken voor de Embassy of Water in de wereld van water. Ze kijken door een design-bril naar vraagstukken als: hoe kun je water lenen zonder de natuurlijke kringloop te verstoren? Hoe kunnen we water zien als een levend element in plaats van een product? Hoe kunnen we denken en handelen vanuit water?

De Embassy of Water schetst een beeld van een supertoekomst waarin veerkrachtig en overvloedig water een belangrijke plaats inneemt. Volg met ons de natuurlijke stroom van water en laat je verrassen waar we uitkomen.

Zoals te zien in
Partners

Embassy of Water

In de Embassy of Water werken Waterschap De Dommel, provincie Noord-Brabant, gemeente Eindhoven, Brabant Water samen met initiatiefnemer Anouk van der Poll en verschillende designers aan het realiseren van de watertransitie. We werken toe naar een toekomst waarin water gezond en levendig is en we beter en bewuster met water omgaan.

Vanuit herstellend, regeneratief design ontwikkelen wij samen met ontwerpers nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor een watersysteem in balans.