Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Compostboard toont dat er producten kunnen worden gemaakt die mooi in de werk of leefomgeving staan en voedzaam kunnen worden overgegeven.

Compostboard

Compostboard Hemp
by; Pierre Castignola

De schoon van de natuur wordt getoond in de verschillende oppervlakte van materialen. Die worden onderzocht, ontworpen en geproduceerd door Rik zelf.
De essentie van de materialen is dat ze voedzaam zijn wanneer ze worden overgegeven aan de natuur, en functioneel voor het interieur van de consument.

Ons materiaal en meubilair is circulair. We gebruiken reststromen van agri-culturele landschappen zo veel mogelijk uit de buurt. Zo creƫren we de mogelijkheid tot toekomstige efficiƫnte massaconsumptie zonder uitputting.
Alle materialen kunnen worden teruggegeven aan de bodem, om zo de vezels en voedingswaardes terug te geven, nuttig voor de natuur en de boer.
Elk natuurlijk en landbouw landschap heeft de mogelijkheid om eigen unieke materialen op te leveren. Denk aan de lavendel struiken in Zuid-Frankrijk, of de tulpenvelden in Nederland. Rik heeft tot nu toe onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van Nederlandse Bodem.
Naast de unieke esthetiek/ uiterlijk van het materiaal en daarmee het product. Kan dit een alternatief bieden aan het transport voor de productie van materialen. Korte afstanden tussen de velden en fabrieken en de consument in de winkel.
Daarnaast hoopt Rik dat het bewustzijn groeit over consumptie/productie doordat er met seizoenen wordt gewerkt. Het ene seizoen de hennepvezel, het seizoen erop de lisdodde etc. Compostboard heeft een seizoensgebonden uiterlijk. Net als wijn, er kunnen goede wijnjaren zijn en excellente wijnjaren.

Rik Makes

Rik Makes is een beginnend merk/ontwerper gefocust op composteerbare, hernieuwbare en voedzame materialen.