Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Wat als je jezelf zou verplaatsen in een cirkel, water of zelfs de wereldbol? Wat zou je dan doen om olievervuiling te voorkomen?

Seeing Through the Trouble

3D viewing room
Publication 'Seeing Through the Trouble'

Onze publicatie 'Seeing Through the Trouble' gaat over een zoektocht naar een nieuwe manier van visualiseren. Door de combinatie van beeld en tekst laten we op een nieuwe manier de olievervuiling in onze oceanen zien.

We voelen ons gedwongen om iets te doen aan het huidige beeld van olievervuiling in onze oceanen. We worden negatief geïnformeerd en visueel beïnvloed, waardoor we passief worden. We hebben echter milieuactivisten nodig om het probleem onder de aandacht te brengen. Er valt veel te winnen bij het veranderen van een passieve houding naar een actieve houding ten opzichte van olievervuiling in onze oceanen. Het visualiseren van een klein deel van het probleem helpt mensen het grotere probleem te begrijpen.

We dagen je uit om de betekenislagen te verkennen. Wat als je bijvoorbeeld zou kunnen zijn als een cirkel, water of zelfs de wereldbol? Verruim je horizon en verlaat de gebaande paden. Wat zou jij doen om olievervuiling te voorkomen?

Zoals te zien in

Studio CXM

Studio CXM (Celina Elberse Tourn├ę X Maureen Walschot) is een grafisch ontwerpstudio gevestigd in Antwerpen, BE + Eindhoven, NL. Onze samenwerking is ontstaan vanuit een gedeelde liefde voor drukwerk. Samen hebben we een speelse, onderzoekende houding en vinden we het belangrijk om binnen printtechnieken te zoeken naar andere manieren om complexe verhalen in de huidige samenleving te visualiseren.