Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Project Planum

Raw Color x Kvadrat Febrik

Planum Collection
Kvadrat Febrik

Het textiel Planum is ontworpen door Raw Color voor Kvadrat Febrik. De tentoonstelling illustreert het ontwerpproces van het breisel naast drie projecten die door de studio hiermee zijn ontwikkeld. Deze demonstreren het potentie van Planum in een interactieve installatie, een reeks quilts en panelen

Planum is een gebreide meubelstof met een verfijnde uitstraling en gladde oppervlak. De kleuren zijn ontwikkeld door het Nederlandse ontwerp studio Raw Color. De studio verkende 350 hand geschilderde tinten voordat een definitieve selectie werd gemaakt van 20 tonen.

Het proces en de resultaten van Planum vormen het vertrekpunt van deze tentoonstelling genaamd Project Planum.

Het textiel is toegepast in verschillende projecten die door de studio zijn ontwikkeld. De interactieve installatie Chroma Columns presenteert dynamische steeds wisselende combinaties van Planum tinten. Deze installatie is in eerste instantie ontwikkeld voor KNIT! een project van Kvadrat Febrik in samenwerking met 28 internationale ontwerpers. Voor het eerst wordt een collectie Quilt's gepresenteerd, samen met een reeks kleinschalige panelen die beide de mogelijkheden van kleurencombinaties binnen het gevarieerde palet van Planum verkennen.

De diversiteit aan projecten illustreert de veelzijdige werkwijze van de studio in samenwerking met Kvadrat Febrik.

Zoals te zien in
Partners

Raw Color

Raw Color werkt aan het materialiseren van kleur door de disciplines van grafisch ontwerp, fotografie en product ontwerp te combineren. Vanuit hun Eindhovense studio werken Daniera ter Haar en Christoph Brach samen met hun team aan zelf geïnitieerde projecten en klant gerelateerde opdrachten. Hun werk is ‘rauw’ omdat het streeft naar eenvoud. En het vertegenwoordigd ‘kleur’ als visueel element dat aanwezig is in de diverse werkvelden die ze verkennen.