Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een visuele verkenning van de mogelijkheden om mensen, data en kunst dichter tot elkaar te brengen.

Data-West

Start virtuele tour
Gaia van Egmond

Op uitnodiging van Tante Netty creëerden acht makers nieuw werk, gebaseerd op zelf verzamelde data uit de wijk Woensel-West. Opgehaald bij bewoners, ondernemers en instanties, vertaald naar live performances, 3D installaties, interactieve animaties, illustraties, een radioshow en vloerkleden.

Een buurt bestaat voor bewoners uit winkels, huizen, planten en pleinen, maar hoe hoger je de beleidstrap omhoog gaat hoe meer zo’n wijk verandert in cijfers. Met dit project heeft Tante Netty en de 8 makers de data weer een gezicht geven.

Het visualiseren van data begon bij wetenschappers en andere analisten, waar grafieken, kaarten en diagrammen een overzichtelijk inzicht gaven in steeds complexer wordende hoeveelheden cijfers. Maar datavisualisaties kunnen ook emoties uitdrukken.

Voor het project Data-West werd de gekozen manier van data verzamelen en de vorm van het uiteindelijke werk volledig vrij gelaten. Waar de ene maker datasets als input voor programmeercode heeft genomen, ging de ander van deur tot deur om de mens achter de data te ontmoeten.

Deelnemers:
ANTIGOON
René Vullings
Daan Rongen & Jasper Bunschoten
Daniel Wesseik
Nick Dijsselbloem
Erik Peters & Reinier Postma

De collectieve afsluiting is een expositie in de zojuist geopende nieuwe locatie van KEVN (Kelderman en van Noort) in de wijk. Van 9 oktober t/m 1 november 2020.

Zoals te zien in
Partners

Tante Netty

Tante Netty is een social design bureau die jonge kunstenaars en designers aan sociale uitdagingen koppelt om tot nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen te komen.

Dat doen we voor bedrijven, wijken, kleine en grote groepen mensen. We zorgen dat alles supergoed geregeld wordt en de kwaliteit hoog is, zodat maker en opdrachtgever bij elk project kunnen groeien. Zo pakken we sociale uitdagingen aan én dragen we bij aan een gezond en betrokken cultureel klimaat. In Nederland en verder.