Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Stromingen en bruggen tussen Marseille en Rotterdam

BLUE LINKS CREATHON

Start virtuele tour
Institut français des Pays-Bas

The Blue Links creathon onderzoekt en reflecteert over de verbindingen tussen Marseille en Rotterdam, twee belangrijke Europese havens, en hun unieke en complementaire relatie met het water.

Tijdens een hybride werksessie van 2×3 dagen verkenden 16 studenten en jonge professionals uit Frankrijk en Nederland de creatieve stromingen en bruggen tussen het Middellandse Zeegebied en de Noordzee. Onder begeleiding van twee experts werkten de creathonians in kleine groepen aan thema's die te maken hebben met de rol van de haven, het water en de versterking van de verbinding tussen de stad en de haven, in een context die verband houdt met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). Alle projecten zullen in de vorm van online booklets op dit platform worden gepresenteerd aan het einde van de créathon en het winnende team, geselecteerd door een jury van experts uit beide regios, zal hun visie kunnen toelichten en met het publiek kunnen uitwisselen via livechat.

Partners

Institut Francais des Pays-Bas

Het Institut français des Pays-Bas is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en stimuleren van de culturele, academische en wetenschappelijke samenwerking tussen Frankrijk en Nederland.

Het IFPB is de initiatiefnemer van de cross-creathons, die tot doel hebben de culturele en wetenschappelijke banden tussen een Nederlandse en een Franse stad op institutioneel niveau te versterken. Deze editie verbond het MUCEM en het Maritiem Museum van Rotterdam, evenals de Aix-Marseille Universiteit de EUR.