Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Een eervolle vermelding van naam en daad.

Gallery of Honor

Start virtuele tour
Trophy's designed for the Gallery of Honor
Gaia van Egmond

Elkaar waarderen is belangrijk, al helemaal in barre tijden. Maar, contact maken is niet voor iedereen makkelijk. Complimenten geven of ontvangen ook niet. Dus gaf Tante Netty een zetje in de goede richting.

Het leven in Woensel-West speelt zich af op straat en in de buurtwinkels. Het is hier nooit stil. Maar het was hier wel stil, want iedereen moet binnen blijven. Om het onderlinge contact in de wijk op een positieve manier te stimuleren brachten we het project Virus Vrij tot leven. De bewoners ontvingen een speciaal ontworpen poster. We vroegen die vol te schrijven of tekenen en voor het raam te hangen. Binnen een paar weken hing de wijk vol met vrolijke quotes, tekeningen, en hulpvragen. De posters zijn te zien op www.woenselwestvirusvrij.nl.

Vervolgens hebben we de bewoners aangespoord om elkaars waarde te zien en dit ook uit te spreken naar de ander. Bewoners konden elkaar nomineren voor de Eregalerij: Een eervolle vermelding van naam en daad.

De namen van de genomineerden zijn gegraveerd op de plaatjes van de trofeeƫn in de kas. Deze trofeeƫn zijn kunstobjecten van ontwerper Roos de Bruijn. Haar fascinatie voor (afgedankte) prijzen was de voedingsbodem voor haar afstudeerproject en ze weet dit fenomeen op steeds andere manieren tot uiting te laten komen.

Zoals te zien in
Partners

Tante Netty

Tante Netty is een social design bureau die jonge kunstenaars en designers aan sociale uitdagingen koppelt om tot nieuwe inzichten, oplossingen en verbindingen te komen.

Dat doen we voor bedrijven, wijken, kleine en grote groepen mensen. We zorgen dat alles supergoed geregeld wordt en de kwaliteit hoog is, zodat maker en opdrachtgever bij elk project kunnen groeien. Zo pakken we sociale uitdagingen aan Ć©n dragen we bij aan een gezond en betrokken cultureel klimaat. In Nederland en verder.