Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

The Carwash Collection

3D viewing room
Brush pouf
Magdalena Wierzbicka

De drie vriendelijke interieur objecten zijn geĂŻnspireerd op de mechanische wezens in de carwash. Carlijn Olde Beverborg laat gebruikers hun machinische, maar ook animistische kwaliteiten ervaren buiten de wasstraat. Daarmee motiveert ze mensen om een relatie aan te gaan met de wereld van objecten.

Wasborstels staan in de schijnwerpers in de carwash, waar ze zich laten meevoeren op de mechanische cadans van het schoonmaak ritueel. Wanneer ze de romp van de auto strelen en hem stevig vast houden, lijkt een paringsdans te ontstaan. En wij, bezoekers, zijn niets meer dan de toeschouwers van dit schouwspel.

The Carwash Collection bestaat uit unieke carwash objecten die ontworpen zijn voor de huiselijke sfeer. Hun knuffelbare uiterlijk maakt mensen blij. The Mitter Table kan goed vertoeven in huis, waar hij met zijn metalen frame en glazen blad zweeft op dikke lagen vilt. Ook zijn grote broer, de Machinic Mitter Table, voelt zich op zijn plek. Hij moet alleen nog een beetje wennen aan zijn nieuwe functie. De machine probeert een tafel te zijn, maar wil soms liever schoonmaken. Met zijn paarse flappen veegt hij de vloer. The Brush Pouf daarentegen heeft zich al goed weten te settelen. Hij nodigt de gebruiker uit om zijn vacht te aaien of samen met hem rond te zwieren.

Carlijn Olde Beverborg laat de schoonheid van de mechanische, en tevens animistische, carwashborstels zien om mensen te motiveren om anders naar machines te gaan kijken en een band op te bouwen met objecten.

Zoals te zien in

Carlijn Olde Beverborg

Carlijn Olde Beverborg haalt machines uit hun eigen habitat en plaatst ze in het interieur, waar ze onze vrienden kunnen worden. Ze gaan een interactie aan met de mens en kunnen gezien worden buiten hun eigen omgeving.

De ontwerper beschouwt objecten als gelijken, als bron van vriendschap en geborgenheid. Niet alleen mensen maar ook objecten lijken te worstelen met erkenning. Daarom wil ze mensen motiveren na te denken over ieders verlangen om naar anderen om te kijken en gezien te worden.