Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Ben jij afval of compost?

Living coffin

3D viewing room
We are one
Studio Hendrikx - Loop Biotech

Wat als je alledaagse producten levend zouden zijn?

Wat als we niet meer met dode materialen werken, maar met levende organismen? Stel je eens voor: ademende huizen, levend licht en zelfherstellende T-shirts.

Als we deel uitmaken van de natuur, waarom gedragen we ons dan zo anders? Wij werken met dode materialen, terwijl de natuur zo levendig is. Hoe kunnen we weer één worden met de natuur?

Wat als ik je vertelde dat de ingang richting deze levende wereld zich al die tijd al onder onze voeten bevond? Mycelium is 's werelds grootste recycler. Continue transformeren zij organisch materiaal en verontreinigende stoffen in verse plantenvoeding waardoor nieuwe zaailingen kunnen gedijen en floreren. De prachtig loop-of-life.

Wij hebben een manier gevonden om weer deel uit te maken van dit systeem. We zijn hier om onze relatie met de natuur te herstellen. Door de kracht van mycelium te gebruiken, kunnen we menselijke voedingsstoffen op de meest natuurlijke manier terugbrengen in de levenscyclus van onze planeet. We hebben s'werelds eerste levende doodskist ontworpen waarmee we de grond niet vervuilen, maar juist verrijken door nieuw leven te geven.

Ben jij afval of compost?

Zoals te zien in
Partners

Studio Hendrikx x Loop Biotech

Studio Hendrikx is een ontwerpstudio onder leiding van Biodesigner Bob Hendrikx. Ze maken van sciencefiction realiteit door een levende wereld te verkennen. Een wereld waarin we niet meer met dode materialen werken, maar met levende organismen.

Loop Biotech heeft een missie om de natuur te herstellen. Ze doen dit door mensen op de meest natuurlijke manier terug te brengen in de levenscyclus met de levende doodskist die er voor zorgt dat we de aarde niet vervuilen, maar juist verrijken.