Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie presenteert opkomend ontwerptalent

Talent Tours

3D viewing room
Talent Tours

Jaarlijks krijgen opkomende ontwerptalenten dankzij een beurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de kans zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht. De lichting van 2020 is nu in beeld gebracht in één minuut durende filmportretten.

'Talent Tours' geeft een inkijk in de denkwijze en praktijk van 39 opkomende ontwerptalenten, talenten die zich stuk voor stuk verhouden tot actuele maatschappelijke thema's. Wat zijn hun drijfveren, hun twijfels en ambities en welke waardes stellen zij voorop in hun werk? Door deze ontwerptalenten via een talentontwikkelingsbeurs een jaar lang de vrije ruimte te bieden om zich optimaal te ontwikkelen in artistiek en professioneel opzicht, kunnen zij voor zichzelf een betekenisvolle positie in het werkveld en de maatschappij creëren.

Neem social designer en bio-artist Kuang-Yi Ku die beklemmende toekomstscenario's schetst waarin hij het publiek confronteert met de vraag wat nog acceptabel is als het gaat om de invloed van de medische wetenschap op ons leven. Of Marwan Magroun die een fotoserie en film maakte waarin hij het stigma dat rust op vaders met een migrantenachtergrond wil weerleggen. En Milou Voorwinden wiens onderzoek naar 3D-weven hopelijk zal bijdragen aan de verduurzamingsslag die zo hard nodig is in de mode-industrie.

Behalve online tijdens DDW zijn de 39 video's sinds 18 september al te bekijken in MU Artspace en op stimuleringsfonds.nl/platformtalent.

Deelnemende talenten:

Alvin Arthur, Anna Fink, Arvand Pourabbasi, Chiara Dorbolò, Cream on Chrome, Gilles de Brock, Giorgio Toppin, Jing He, Juliette Lizotte, Kasia Nowak, Kuang-Yi Ku, Lieselot Elzinga, Marco Federico Cagnoni, Mark Henning, Marwan Magroun, Maxime Benvenuto, Millonaliu, Milou Voorwinden, Minji Choi, Mirte van Laarhoven, Nadine Botha, Nastia Cistakova, Nikola Knezevic, Ottonie von Roeder, paradyme, Post Neon, Rosita Kær, Sae Honda, Saïd Kinos, Seokyung Kim, Sissel Marie Tonn, Suk Go, Telemagic, Tereza Ruller, Thor ter Kulve, Tijs Gilde, Tomo Kihara, Ward Goes en Yavez Anthonio.

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor vormgeving, architectuur, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs. Het fonds wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de professionele ontwerppraktijk. Daarom ondersteunt het fonds bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van ontwerpers, makers en culturele instellingen in de creatieve industrie en moedigt de wisselwerking tussen het culturele, maatschappelijke en economische domein aan.