Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
DOOR ATELIER IEF SPINCEMAILLE (AIS)

ROPE 6M. THE ART OF SITTING.

3D viewing room
Travelling to find new functions and meaning
Atelier Ief Spincemaille

De 4 ontwerpen van Rope 6M. worden in beperkte oplage met de hand geweven op basis van traditionele weeftechnieken. Door een van de oudste uitvindingen die er bestaan (een touw) te vergroten hebben we een eenvoudig maar veelzijdig designobject gecreƫerd. Hierdoor is het zitten opnieuw uitgevonden.

Rope 6M. is een aparte, op zichzelf staande versie van de reizende Rope van 60 meter, een sociaal kunstwerk dat interacties en ervaringen tussen mensen creƫert, waar het zich ook bevindt. Met de aanschaf van een Rope 6M. ondersteun je ook de reizende Rope en breng je een deel van de geschiedenis, het verhaal en de persoonlijkheid van Rope mee naar je woning of kantoor. Met Rope 6M. introduceren we nieuwe materialen, kleuren en patronen voor het Rope concept. Het kan gebruikt worden om vergaderingen en brainstormsessies actiever en inspirerender te maken. Rope kan geplaatst worden als opvallend zitelement bij een receptie of beurspresentatie. Rope biedt een innovatief en spannend alternatief voor bestaand stadsmeubilair en speeltoestellen. Maar Rope 6M. is ook een opvallend interieurelement voor in huis, als atypisch zit-, speel- en ligobject. Rope is flexibel en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Voor de productie is een speciale vlechtinstallatie ontwikkeld. Hiermee kan het ook ter plaatse geweven worden, idealiter met hulp van de lokale gemeenschap en/of de klant.

Sander Dragt

Atelier Ief Spincemaille wordt gerund door de Belgische kunstenaar Ief Spincemaille. Zijn artistieke reis omvat beeldende kunst, design, mediakunst, fotografie en performance. Hij verkent de grenzen van zijn werkterrein en speelt met de bestaande kaders en vormen ervan. Niet alleen voor het plezier van het spelen van een formeel spel, maar vanuit een behoefte aan nieuwe vormen die beter inspelen op zijn verbeelding en de uitdagingen van onze moderne wereld.