Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
De lobby voor het common good!

The Social Design Lobby

Start virtuele tour
The Social Design Lobby
Graphic Design by Hoax

Tijdens de Dutch Design Week 2020 initiƫren Foundation We Are en Kade Clubhuis met verschillende social design studio The Social Design Lobby, een campagne die de verbinding tussen sociaal geƫngageerde ontwerpers en organisaties in heel Nederland faciliteert.

The Social Design Lobby is een campagne die wordt gelanceerd tijdens Dutch Design Week 2020. Kom via online lezingen, de virtuele expositie en live chat in contact met social designers.

Op deze manier brengen we het Social Design netwerk samen en demonstreren we de breedte en diepte hiervan. Kom langs als digitale bezoeker en wordt een lobbyist voor het common good! Welk maatschappelijk vraagstuk zou jij wel voor willen lobbyen? In onze lobby ontdek je wat je kan doen voor Ć©n met Social Design.

Vanwege de annulering van de fysieke Dutch Design Week kunnen de twee geplande exposities niet in Eindhoven plaatsvinden. De collectieven willen tijdens de virtuele DDW toch fysieke ruimte geven aan Social Design. Daarom rijden ze voor en tijdens Dutch Design Week met een aangepast busje door Nederland om Social Designers te bezoeken en in de schijnwerpers te zetten.

De deelnemende studio's van de Social Design Lobby zijn:
De Reuringdienst
Joes + Manon
Studio Marleen van Bergeijk
Studio Bernhard Lenger
ZET
Studio Nicky Liebregts
We are Social Rebels
Yeds
Project Encounter
KO Nieuwsgierige Interactie
Hoax
Dion Visser
Studio Nienke Helder
Scheepers&Renee
Imke Sloos

Foundation We Are + Kade Clubhuis

Stichting We Are is een adviesbureau dat samenwerkt met experts om te innoveren. We gebruiken collaborative design om sociale en juridische systemen te transformeren. Concreet biedt Foundation We Are een platform dat de samenwerking tussen ontwerpers en beslissers mogelijk maakt.

Kade Clubhuis is een creatieve verzamelplaats, met een diverse groep (social) designers. De gedeelde werkplaats en een gedeelde drive voor maatschappelijke themaā€™s verbinden: de krachten van de individuele studio's.