Zoeken

Sluit zoeken

Hedendaagse vraagstukken laten ons de afstand die we tussen onszelf en de wereld leggen herzien. (Non)Depleted is een tentoonstelling die de huidige realiteit verkent - met aandacht voor materiaal, esthetiek en zelfreflectie binnen politieke, sociale en milieubewuste projecten.

(Non)Depleted is een groepstentoonstelling die verschillende lokale en internationale ontwerpers/kunstenaars samenbrengt. Door middel van de gepresenteerde projecten onderzoeken we de betekenissen van uitputting - van extractie-kapitalisme tot emotionele, sociale, culturele en politieke vermoeidheid. We presenteren een breed spectrum aan richtingen van hoe we vanuit een ideologisch, materieel, esthetisch en hernieuwbaar perspectief op creatieve wijze een alternatief voor het huidige systeem kunnen bedenken.

Het oeuvre omvat verschillende media enbenaderingen, met onduidelijke grenzen tussen design, hedendaagse kunst, wetenschap en technologie. Ze zijn het resultaat van actief experimenteren met postindustrieel afval, biomaterialen, levende organismen en digitale hulpmiddelen. Het aangaan van zelfgemodificeerde productieprocessen, tot het transformeren van de eigen ruimtes tot autonome fabrieken.

Deze voorstellen breiden uit hoe we onze methodes, infrastructuren en de betekenissen van materialen kunnen herzien. Niet in de veronderstelling antwoorden te hebben, maar het publiek kritisch te bevragen en uit te nodigen om met ons mee te denken over wat we willen bereiken.

Partners

(Non)Depleted Curatorial Team

We zijn een nieuw gevormd team van curator; in ons werk combineren we uiteenlopende onderwerpen als design, kunst, materialen, wetenschap en technologie. We bieden een platform om ontwerpers en kunstenaars samen te brengen. We onderzoeken radicale benaderingen, praktische toepassingen, relevante esthetiek en kritisch denken.