Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Doorbreek het taboe rond de dood met behulp van een spel.

Death discussion (Memento Mori)

Memento Mori

Hoewel we uiteindelijk allemaal met de dood worden geconfronteerd, is de dood nog steeds een taboe. En de meeste jongvolwassenen dachten hier helemaal niet over na. Hoe gaan deze jonge mensen ermee om? Om daarop antwoord te geven, wil Anouk, een jonge ontwerpster, haar persoonlijke verhaal over 'vre

Anouk had een paar weken geleden een hersenbloeding door een ziekte en lag een aantal dagen in coma. De doktoren vertelden haar ouders dat ze twee opties hadden. Ze konden niets doen en ze zou sterven of ze zouden iets kunnen doen, maar er is nog steeds een kans dat ze zou sterven. Anouk is er nog. En dit was niet de eerste keer dat ze zo dicht bij de dood kwam, en ze zou haar verhaal graag willen vertellen. Dat is iets waar ze veel geluk mee heeft. We vinden dat we allemaal op een leuke en natuurlijke manier over de dood moeten nadenken. Je hoeft niet bang te zijn voor de dood, want vroeg of laat gebeurt het ons allemaal.

We hopen meer jongeren te beïnvloeden om na te denken over de positie van de dood in het leven. Om dit tastbaarder te maken, ontwierpen Anouk en Guang samen een bordspel, Memento Mori. Dit bordspel helpt spelers om op een lichte en leuke manier over de dood te praten. Wij geloven dat het leven waardevol is omdat het zal eindigen. Aangezien de dood slechts een natuurlijk onderdeel van het leven is, mag zijn dood niet triest zijn als het leven gelukkig is.

Guang, Anouk and Jonas

Wij zijn twee ontwerpers die het onderwerp 'dood' willen onderzoeken.