Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
de opkomst van een nieuwe samenleving als antwoord op overontworpen en steriele stedelijke omgevingen

#helloeveryone!

Start virtuele tour

Deze project nodigt iedereen uit om de nabije toekomst te betreden: wanneer technologie efficiënt genoeg worden dat we vrij zijn om onze menselijke natuur opnieuw te ontdekken. Hoe ziet het nieuwe stedelijke landschap eruit? Wat voor rol zullen mensen erin spelen?

Aušra Česnauskytė stelt een speculatief scenario voor van de Hello Everyone arbeidersmaatschappij, hun opkomst en hun toename. Deze gemeenschap initieert het proces van on-vervreemding van onze milieu. Straks gaat het zoals een virus door de moderne stad verspreiden. Met hun unieke uniforms en gedrag ‘kleden’ ze de stad en ontbloten ze nieuwe vormen van connecties met onze menselijke en niet-menselijke omgevingen, die verschillen van stad naar stad en baan naar baan.

Hello Everyone arbeiders zien als hun taak om nieuwe routines te vormen, die een groot invloed hebben op onze zelfperceptie binnen onze fysieke en sociale omgeving. Dus zorgt hun dagelijkse verschijning in de stad ervoor dat ze onderdeel worden van dit landschap, en nieuwe culturele en sociale dimensies voegen aan de openbare ruimte.

Dit proces van community-opbouw ziet misschien eruit zoals een theaterproductie. Het heeft twee verbonden dimensies: de backstage, die bestaat uit interdisciplinaire creatieve samenwerkingen, en de openbare ruimte (de stad), waar de alledaagse routines van Hello Everyone arbeiders plaatsvinden en zich verweven met de levens van inwoners (het publiek).

Royal Academy of Art, The Hague (KABK)

Aušra Česnauskytė is een Litouwse ruimtelijk ontwerper gevestigd in Den Haag. Met haar focus op de openbare ruimte beweegt ze tussen geglobaliseerde stedelijke landschappen en specifieke kleinschalige ongevallen. In haar huidige werk is een technische achtergrond in architectuur verweven met speelse speculatieve ontwerpen, die vragen stelt over stedelijke levenswijzen en de eenwording van landschap.