Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Ervaar de toekomst van opblaasbare 3d-prints in DOMUSDELA

Pi Lab

3D viewing room
Fields of Pi

Wandel door de Fields of Pi en ervaar wat er ontstaat als kunst, design, technologie en wetenschap samenkomen.

Ervaar het eerste onderzoek van Pi Lab in de prachtige kapel van DOMUSDELA. Een veld vol technologie dat tot leven komt. Geometrische vormen gemaakt met een 3D printer transformeren tot organische vormen, opgeblazen door middel van warmte en lucht.

De verzamelde data wordt verwerkt in het algoritme waar Sioux Lime en de TU/e toegepaste wiskunde aan werken. Door dit algoritme kunnen we in de toekomst de techniek toepasbaar maken in de verpakkingsindustrie, architectuur of voor medische toepassingen zoals protheses.

Samen met experts uit verschillende werkvelden werken we gedurende de Dutch Design Week aan nieuwe concepten en ideeën om de impact en toepassingsmogelijkheden van deze vernieuwende techniek te vergroten.

Fields of Pi is de lancering van het Pi Lab; een laboratorium waar kunstenaars, wetenschappers, ingenieurs en het bedrijfsleven samen onderzoek doen naar nieuwe creatieve en innovatieve mogelijkheden binnen de wis- en natuurkunde.

Zoals te zien in
Partners

Pi Lab

In Pi Lab onderzoeken kunstenaars, wetenschappers en ingenieurs de nieuwe creatieve en innovatieve mogelijkheden binnen de wis- en natuurkunde. Onverwachte botsingsmomenten zorgen voor de meest interessante ontdekkingen. In het lab maken we deze ontmoetingen mogelijk. Vanaf 2020 start deze groep binnen de Innovation Space op de Eindhoven Campus.

Fields of Pi is gemaakt in samenwerking met Sioux Technologies, Eindhoven Engine, TU/e, Fontys Hogescholen, Ultimaker, Makerpoint en BasF.