Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
Het boerderij erf als televisie studio

Polder Tv

Rianne Makkink during sloom.01, 2002
sloom.01 (Tour with a single horsepower)

Polder TV markeert het begin van de Polder Triƫnnale, een nieuw initiatief dat ideeƫn over de veranderende verhouding tussen stad en dorp laat zien, bespreekt en uitprobeert.

Van aerobics op de akker, een woonprogramma in de boerderij tot een aardappel kookwedstrijd in een openluchtkeuken: kijk mee naar Polder TV met afleveringen van onder andere wetenschapper Adriaan Duiveman, ontwerpers Atelier NL, kunstenaarscollectief ComfortBall, bloemencorso ontwerper Gezienus Bruining, conservator Henk Kloosterman, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, performer Natasha Papadopoulou en onderzoeker Stephan Petermann.

Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten maken tv uitzendingen vanaf het erf van designer-architect Rianne Makkink. Ter gelegenheid van de Dutch Design Week 2020 is het terrein in de Noordoostpolder, Nederlands meest iconische agrarische landschap, ingericht als tijdelijke televisiestudio.

Partners

Polder Triƫnnale

De Polder Triƫnnale is een initiatief van designer-architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 zullen zij iedere drie jaar een landschapstriƫnnale organiseren om het erfgoed en nieuwe potentieel van bestaande plekken in de Noordoostpolder te laten zien. Georganiseerd vanaf het hoofdkwartier, een culturele boerderij in Kraggenburg, bestrijkt het evenement een gebied van Middelbuurt tot Marknesse.