Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma
geverfd door bacteriƫn

Design to Fade; Living Colour x PUMA

3D viewing room
Design to Fade; Living Colour x PUMA
Ingo Foertsch

Living Colour verft textiel met pigmentproducerende bacteriƫn. Het biodesign-project onderzoekt een alternatief voor vervuilende textielkleurstoffen en een nieuwe natuurlijke esthetiek. Voor Design to Fade creƫerde Living Colour samen met PUMA 's werelds eerste sportkleding geverfd met bacteriƫn.

De capsulecollectie - ontworpen voor PUMA's jaarlijkse biodesign expositie tijdens Milaan Design Week - bestaat uit zes kledingstukken, vier paar schoenen en sokken. Hoewel het project nog geen commerciƫle fase heeft bereikt, is het een belangrijke stap in de duurzame toekomst van PUMA. Deze proof of concept toont de mogelijkheden van biodesign. Het is geen utopisch concept, het is hier en het is echt.

Zoals te zien in
Partners

Living Colour Collective

Living Colour is een samenwerking tussen ontwerpers Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar. Laura Luchtman is creatieve brein achter Kukka, een textiel en dessinontwerp studio met een focus op experimenteel kleur- en materiaalonderzoek. Studio Ilfa Siebenhaar is gespecialiseerd in modeontwerp en onderzoek in biodesign. Door samen te werken met andere ontwerpers en wetenschappers, streeft de studio naar betere, duurzamere oplossingen en nieuwe esthetiek voor de huidige mode-industrie.