Zoeken

Sluit zoeken
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

"Innerlijk landschap" maakt deel uit van een reeks werken die plastic afval als grondstof gebruiken om visuele composities te maken.
Door de rotatie van een polarisatiefilter worden de interne spanningen van het plastic in een onverwacht kleurenspectrum blootgelegd.

Vijf dagen lopen op de Pieterpadroute waarbij bijna 100 mensen op een afvalverwijderingsexpeditie zijn geweest. Een collectieve actie door het landschap van de provincie Groningen die een collage is van verhalen, plaatsen en afval. Door een deel van de 87 kg van het verzamelde materiaal te selecteren, creëert de kunstenaar een lichtinstallatie die een verzameling van fragmenten is. Een eerbetoon aan de "Stille Krachten", de wandelaars die haar op haar pelgrimstocht volgden. De verzamelde kunststoffen worden het materiaal waarmee de kunstenaar de ervaring van de reis interpreteert. Verteerd in de grond, maar nooit verteerd door de omgeving, vormen de plastic lagen in dit werk ook een nieuw, onverwacht landschap.
Het publiek wordt uitgenodigd om door de drie 'oculairen' te kijken die voor de installatie zijn geplaatst; om ze aan te raken en te draaien. De filters die erin zijn geplaatst, onthullen de onvolkomenheden van een door de tijd gegolfd materiaal. Ze transformeren plooien en scheuren in inhammen, sporen en paden die behoren tot het universum van de Mind. Innerlijk landschap.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations