Zoeken

Sluit zoeken
Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations
Het smelten van onze planeet, uitgebeeld door de restmaterialen van onze industrie.

Our melting planet

3D viewing room
@teddykamper
Teddy Kamper
Dit project is onderdeel van Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations

De Groenlandse ijskap wordt in mijn project gesymboliseerd door lagen stof, gewonnen uit overalls uit een gesloten fabriek. De patronen zijn gebaseerd op hoogtelijnen uit kaarten die de achteruitgang van het ijs in beeld brengen. Met dit project wil ik mensen eraan herinneren dat onze planeet smelt

In 2019 verloor de ijskap op Groenland 532 miljard ton aan ijs. Hoewel het exacte getal niet algemeen bekend is, mag dit toch geen verrassend nieuws zijn. Dat de aarde opwarmt en het klimaat verandert is iets wat iedereen weet. Ik vind het vreselijk dat we ons hiervan allemaal bewust zijn, en dat de meesten van ons er ook van overtuigd zijn dat dit een groot probleem is, maar dat er zo weinig gebeurt. Dit project is mijn wanhopige schreeuw om het klimaatprobleem meer onder de aandacht te brengen.
De stukken zijn gebaseerd op de schoonheid van onze planeet, op gletsjers en ijskappen in het Noordpoolgebied en op Groenland. Schoonheid die door ons toedoen op het punt staat voor altijd te verdwijnen.

De ijskappen en hun schoonheid worden verbeeld door lagen gerecyclede stof, een prachtige grondstof – oude overalls uit een fabriek die ten onder is gegaan aan globalistische schaalvergroting. De patronen zijn afkomstig van kaarten van de Groenlandse ijskap, waar met hoogtelijnen de dikte van het ijs en het smelten van de ijskap inzichtelijk wordt gemaakt. De concentrische cirkels laten zien dat de omvang van de ijskap elk jaar afneemt.

instagram linkedin facebook @teddykamper

Andere deelnemers

Art Tech Fun Robots Wearables eGirls Manifestations